The Luxury Ensuite

The design brief for this ensuite project was to use natural materials to create a warm, luxurious, contemporary space that is both sociable and intimate. To create a continuous flow from the master bedroom into the ensuite, wood-effect porcelain tiles run throughout the lower level and then are echoed on the base of the shower. On the walls and floors of the wet areas, the Ripples designer specified natural stone tiles to reflect the client’s love of natural materials. The clients requested a seating area in the bathroom which resulted in a clever floating bench that wraps around the central dividing wall.

In the spacious shower, a large showerhead is angled to spray water straight down into the sunken floor, ensuring splashes are kept to a minimum and eliminating the need for a glass screen. To maximise storage, meanwhile, there are mirrored cabinets recessed into the wall above the basin, complete with LED lights inside, with a bespoke vanity drawer unit underneath, and a wall-mounted tall cupboard located at the end of the bench, opposite the wet area. 

The contemporary lines of the freestanding bath make for a real feature in the corner of this ensuite. The results are a beautiful ensuite which the homeowners were thrilled with and an award-winning design for Ripples.

< RETURN TO GALLERY